زندگیت در اختیار خودته تمام وکمال
چطور میتونیم ادعا کنیم مسئولیت تمام زندگیمون با خودمونه ؟! ما مسئول همه ی تجربه هامون هستیم به این معنی که اگر اتفاقی میفتد حتی اگر خارج از کنترل ما باشد اینکه چه واکنشی نشون میدیم و چطور برخورد میکنیم کاملا تحت اختیار ماست و این ماییم که انتخاب میکنیم با زندگیمون از بعد یک اتفاق چیکار کنیم .
حداکثر استفاده از لحظه لحظه زندگی
روزانه تا 50000 تا فکر به ذهنمون میاد و ما خالق این افکار نیستیم اما میتونیم به افکارمون جهت بدیم و در مسیری که میخواهیم ازش استفاده کنیم . با تغییر سوالاتمون میتوانیم نتایج جدید را تجربه کنیم . سوالات چگونگی رفتار ما و نتایج ما را برنامه ریزی میکند.
ما ذهنی قضاوت گر داریم که در زمانهای گذشته به نفع ما بوده است تا اینطوری فکر کنیم اما الان قضاوت سریع و شتابزده کمک چندان مفیدی به مانمیکند چرا که تهدید های دنیای امروز نسبت به دنیای قدیم تغییر زیادی کرده است. با طرزفکر قضاوت گر ما در لجن افکار قضاوتی میفتیم و با طرزفکر یادگیرنده میتوانیم مشاهده کننده بهتری نسبت به دیگران و خودمون باشیم.
تغییری بدون دردسر
طرزفکر قضاوت گر باعث میشه مادرجا بزنیم و فقط ورژنی از گذشتمون رو بازیافت کنیم و باتغییر طرزفکر به یادگیرنده ما میتونیم به نسخه های دیگرمون فکر کنیم و به اونها اجازه ی زندگی کردن بدهیم. با سوال پرسیدن ما خودمون رو در مسیر یادگیرنده یا قضاوت گر قرار میدهیم. وقتی در مسیر یادگیرنده هستیم سوالاتمون در همین راستا هست و اقدامات و اعمامون ازین افکار تبعیت مکیند.
چطوربه خودمون برگردیم؟
با تغییر سوالاتمون به سوالات یادگیرنده ما خودمون رو برای مقصود مثبت برنامه ریزی میکنیم . این درحالیکه ذهن قضاوت گر ما رو به سمت گذشته میکشونه تا مقصری برای اعمال یا اتفاقات بیرونی پیدا کنیم . اگر مسئولیت کارهامون رو بعهده بگیریم راه رو برای آینده بهتر باز میکنیم.
هر زمان که درحال قضاوت کردن بودیم یا دراین دام افتادیم یک لحظه مکث کنیم و نسبت به اون لحظه آگاه باشیم که آیا درحال قضاوتیم یا نه و بعد نفس بکشیم تا کمی از اتفاقی که درحال افتادنه فاصله بگیریم تا به این موقعیت عینی تر نگاه کنیم و نسبت به اتفاقات و حقایق کنجکاو باشیم تا ببینیم واقعا چه چیزی درحال اتفاق افتادنه و ما درحال انجام چه کاری هستیم و در آخر ببینیم با چه گزینه هایی روبرو هستیم و انتخاب ما چه چیزی میتونه باشه تا کمترین ضرر و بیشترن نفع را برای مابدنبال داشته باشد.
ابزارهایی برای زمانهای چالش زا
در آخر ابزارهایی برای تغییر تفکر با تغییر سوالاتمون بهتون میگویم. یک سعی کنیم مشاهده گر اتفاقات باشیم و این مهارت رو تقویت کنیم . دو، از انتخابامون در هردو مسیر بعنوان راهنما استفاده کنیم . سه ، شیوه نگرش قضاوت کننده و یادگیرنده را ازهم جدا کنیم. چهار ، سعی کنیم سوالات خوب و قدرتمند از خودمون بپرسیم و به آنها عمل کنیم . پنج ، با ذهن قضاوت گرمون دوست باشیم و فرضیاتی که به ذهنمون میاد رو زیر سوال ببیریم و راستی آزمایی انجام بدیم.
سوالهایی برای افزایش آگاهی
من چه چیزی میخواهم ؟ انتخاباتم چه هستند؟ چه فرضیاتی دارم ؟ مسئول چه چیزهایی هستم ؟ روش دیگر تفکر درباره ی این موضوع به چه شکل است ؟ چه چیز رو دارم نادیده میگیرم ؟ چه چیز رو فراموش کردم ؟ چه چیزی میتوانم ازین موقعیت ، شخص ، موفقیت یا شکست ، یادبگیرم ؟ چه قدم هایی تاثیر بسزایی داشته است؟ چه سوالاتی از خودم یا دیگران بپرسم؟ چطور این موقعیت رو به یک اتفاق برد-برد تبدیل کنم؟ چه چیزهایی امکان پذیر است ؟
به کمک تغییر سوالات میتونیم کنترل ذهن و زندگیمون را بدست بگیریم و اقدامات و رفتار موثرتری از خودمون نشان بدهیم.
دیدگاهتان را بنویسید